LSS försvinner i valtider!

 

Det är en inte enkelt att driva reclaimLSS (återta LSS) just nu i valtider.

Nästan inga politiker pratar om LSS, inte ens de som ofta annars ojar sig över LSS kostnader.

De annars framgångsrika assistansbolagen får inte heller utrymme i media i valtider, trots goda försök!

Inlägget ”Värna LSS genom handling” och ”Onödig fattigdom” visar på vad våra intresseorganisationer försöker driva – men de hamnar snabbt i mediaskugga. Och det är till stor del media som bestämmer vilka frågor våra politiker skall debattera.

Jag inser att LSS-gruppen är liten, knappt någon procent, och därför kanske ointressant i valdebatten där endast ”stora frågor” får plats.

Jag har själv flera gånger här på sajten påpekat att LSS-gruppen är liten, likaså är också kostnaderna för LSS. Och jag har envist sagt att samhället därför har god råd att ge dessa få behövande personer goda levnadsvillkor och ett liv som alla andra utan funktionshinder. Dvs. precis vad LSS menar i sina intentioner som många ansvariga verkar ha ”glömt bort”!

Det märkliga är dock att detta ifrågasätts år efter år, gång på gång, i media och ute i kommunerna samt hos Försäkringskassan i tiden mellan riksdagsvalen. Det läggs oerhört mycket tid och resurser på att hitta möjligheter att spara på LSS? Och det skrivs många oseriösa artiklar om hur dyrt LSS och Personlig assistens är. Och om fusk som gärna förstoras upp av media och oseriösa utredare.

Vad är logiken?

Det är ju en mycket liten grupp som omfattas av LSS och just därför har vi råd att ge dessa goda levnadsvillkor! Att missunna dem detta tyder på tveksamma värderingar och attityder. Det är en dålig ursäkt att skylla på kostnader.

 

Social tagging: >

3 Responses to LSS försvinner i valtider!

 1. Eva-Mari skriver:

  Tyvärr är det så sant allt du skriver (precis som vanligt). Det vet både du och jag, och alla andra som finns i närheten av personer med funktionsnedsättning. Våra politiker är oftast allt för långt från ”verkligheten”. De inser inte vilken skada de gör, som inte tar tag i de problem vi gång på gång påtalar 🙁
  Så det innebär att vi som orka, måste fortsätta kämpa för att återta LSS.

 2. Kjell Stjernholm skriver:

  Då vill jag bara flika in att undantag finns. Jag bedriver en personvalskampanj i Malmö med sikte på riksdagen, helt på en funktionshinderpolitisk agenda. Där är givetvis återupprättandet av intentionerna i LSS och att lyfta vår grupp ur fattigdomsfällan givna inslag.
  Jag pratar om detta varje dag. Men ska vi få upp frågorna högre på partiernas dagordning, måste vi bemanna partierna. Alla partierna. Och när vi väl är där som medlemmar, belöna de politiker som lyfter frågorna med vårt förtroende, så att de toppar listor och får parlamentsplatser.

  Hälsar
  Kjell Stjernholm, riksdagskandidat Miljöpartiet i Malmö

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: