Upp till bevis politiker!

 

Under valrörelsen har alla partier sagt att de vill värna om LSS – nu är det dags att visa att man menar allvar med sina ord. Låt det inte bli ord utan mening!

FUB presenterade i maj en rapport ”Fångad i fattigdom ” som borde vara obligatorisk läsning för alla politiker som anser sig värna LSS!

Hittills har reaktionerna varit minst sagt skrala!

LSS är en utmärkt lag som tyvärr inte fungerar som den var tänkt.

Men det är inte lagen det är fel på! Det är de som tolkar den som gör fel! Jag undrar varför de inte följer lagens grundläggande intentioner utan istället letar kryphål i lagtexter och bokstavstolkar för att kunna slippa utgifter. Hur det drabbar de personer som lagen skall skydda verkar man helt strunta i? Man har ju bara ”prövat så det blir rätt”, är det man skyller på. Rätt enligt lagen är att varje individ som omfattas skall med stödet uppnå goda levnadsvillkor och ett liv som andra som inte har funktionshinder.

Det verkar som ansvariga har glömt detta eller så har de inte orkat läsa de förtydligande förarbetena till lagen. Kanske tycker de att det är ”för jobbigt”?

Jag uppmanar alla politiker och andra ansvariga att läsa rapporten ”Fångad i fattigdom ” och gärna de debattartiklar som skrivits, dels i DN och dels på reclaimLSS. Personer som lever i fattigdom kan aldrig uppnå goda levnadsvillkor!

Jag saknar politiker som agerar inte bara pratar!

 

Social tagging: >

2 Responses to Upp till bevis politiker!

  1. Eva-Mari skriver:

    Tack för den Harald. Det går ju bra att bara vidarebefordra ditt mail till berörda politiker i Socialnämnd och Omsorgsnämnd 😉

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: