Tyst om funktionshindrades ekonomi

 

Varför tar inga politiker upp detta ämne?

Trots FUBs rapport ”Fångad i fattigdom” och radioprogrammet ”Plånboken” i P1 som tog upp samma ämne. Även 2008 års LSS-utredning pekade ut detta som något som borde åtgärdas.

Men inget händer! Det är frustrerande!

LSS mål är att ge de som omfattas av lagen ett liv som andra med goda levnadsvillkor trots sina funktionshinder. Men med dålig ekonomi kan man inte uppnå dessa mål. Detta har våra politiker förträngt!

Det är diskriminerande att personer som oförskylt drabbas av så stora funktionsnedsättningar att de tillhör LSS-gruppen skall straffas ytterligare med dålig ekonomi och livslång fattigdom.

Det är ofattbart att just de skall ha sämst löneutveckling, betala högst relativ skatt och ha en högre hyra än andra. Vem tycker det är rättvist? Som det verkar de flesta av våra ansvariga politiker? Förhoppningsvis är det okunskap som är orsaken.

Jag har gett er lite fakta om detta i ett tidigare inlägg ”Den vita hatten – faktahatten

Hur får vi en seriös debatt om detta?

Jag har skrivit mycket om detta här på sajten, men ensam vinner man inga segrar! Det är dags för berörda funktionshinderorganisationer att ta tag i ämnet och starta debatten runt om i alla tillgängliga media! Och med våra ansvariga politiker. Även med de som inte just nu är ansvariga. Endast så når vi framgång.

Reclaim LSS – goda levnadsvillkor!

 

Social tagging: >

3 Responses to Tyst om funktionshindrades ekonomi

 1. Karl-Olov Nordin skriver:

  Ja jag håller med dig i detta Inlägg nu då Harald

 2. Stig Olsson skriver:

  Jag tror tyvärr att de av oss, mig själv inkluderad, som växt upp på institutioner blev så hjärntvättade av personal och lärare om att vi faktiskt var helt värdelösa, att detta också medfört att vi kanske inte anser oss värdiga att ha en rimligt bra ekonomi och levnadsstandard?!

  Därför hoppas jag att den yngre generationen funkisar har kraft och mod att stå upp för dessa väldigt självklara rättigheter!

  Går staten inte med på att förbättra för oss så cementerar de min uppfattning om att deras åsikter, tyck och tänk. lever kvar i 30-talets mörkbruna Sverige.

 3. Christer Pettersson skriver:

  Fokus hos politikerna har inte med politik att göra det handlar mer om positionering inför kommande val.
  Men det här som du skriver om är otroligt viktigt. Ett värdigt liv skapas inte av krympande rörelsekapital.
  Vi sprider och skriver.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: