Vi har inte råd med LSS!

Är det någon som funderat över vad det betyder?

Att en utsatt liten grupp pekas ut som för dyr att ge ett normalt liv! Vi har sett det tidigare i historien och det borde avskräcka alla människor som tror på demokrati och alla människors lika värde.

Jag har skrivit ett tidigare inlägg om bidrag och avdrag som vissa tillskyndare av alliansen uppfattade som politiskt. Jag svarade att det var så, men inte partipolitik utan intressepolitik för våra medlemmar i FUB.

I den senaste veckan har vi åter skådat att vår regering vill sänka skatterna igen för femte gången för de som nästan alla redan har en bra ekonomi. Sannolikt innebär det nya besparingar på vård och omsorg?

Vi har läst om att en av våra rikaste kommuner, Stockholm, sparar i skolan på de mest behövande. Sannolikt för att sänka en redan låg kommunalskatt inför valet nästa år?

Vi har läst om privatiseringens avigsidor, där miljarder försvinner till s.k. riskkapital (jag kallar dem hellre ”lycksökare”). I ett fall har t.o.m. bolaget lämnat en del av notan på drygt en miljard i en tveksam konkurs till skattebetalarna. Ett annat tar ut en miljard i utdelning av våra skattepengar till ägarna. Det talar vår statsminister tyst om, när han nu vill ge nytt valfläsk som bidrag. Då redovisar han således bara ena sidan av i sin prioriterade politik.

Klart är att vi egentligen som ett rikt land har råd med LSS och annan omsorg. Men för detta krävs att vi solidariskt betalar skatt, både företag och privatpersoner. Annars kommer vi att läsa om fler vårdskandaler och nygamla institutioner för våra mest utsatta, funktionshindrade och dementa.

Vi har råd med bra LSS! De som påstår något annat har en tveksam agenda!

Social tagging: > >

4 Responses to Vi har inte råd med LSS!

 1. Ingrid Dalén skriver:

  Inget snack om saken. Visst har vi råd. De handlar helt och hållet om prioriteringar. Jag tror mig veta att den verkliga proppen sitter i finansdepartementet. Där använder man de ökade kostnaderna för personlig assistans som argument för att inte förbättra eller ens slå vakt om någon av de övriga stödinsatserna enligt LSS.
  Jag har funderat en hel del på FUBs strategi och undrar om det inte kan vara en idé att intressera några riksdagsledamöter från oppositionspartierna för våra frågor. T.ex. borde någon kunna ställa en interpellation, eller en fråga, i kammaren om avgifterna för gemensamhetsutrymmen.

 2. Harald skriver:

  Det du kallar övriga stödinsatser i LSS har ju i princip försvunnit i debatten! LSS har blivit synonymt med personlig assistans.

  T.o.m idag då Bengt Westerberg hyllas i DN då han fyller 70 år, så talas om LSS som personlig assistans. Trots detta debatterar vår riksorganisations ledning också mest om personlig assistans.

  Vem skall föra talan om de andra 9 insatserna! Vi försöker här på bloggen – men hjälp oss!

 3. Harald skriver:

  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/det-racker-nu-anders-borg/

  En bra Ledare från Expressen!

  Några citat:
  ”Pengarna till jobbskatteavdragen har framför allt tagits från tidigare överskott och från bidragssystemen.”

  ”Vad Anders Borg ägnar sig åt är en lek med ord. Det finstilta, som han ogärna talar högt om, är att hans prognoser bygger på att de offentliga utgifterna fryses på dagens nivå. Vården ska alltså inte få en enda krona extra av staten för att kompensera för kommande lönelyft och en åldrande befolkning. Inte heller kommunerna som pressas under samma ogynnsamma kurva.”

  ”Men den dystra sanningen är att ingen prioriterar välfärdens kärna längre. Socialdemokraterna vill rentav gå längre än regeringen i skattesänkningar till hushållen. Man tänker inte bara behålla ett femte jobbskatteavdrag, utan vill också satsa mångmiljardbelopp på att sluta skattegapet för pensionärerna.”

 4. Redaktör skriver:

  Jag påminner om ett tidigare inlägg här på bloggen:

  http://www.fubbloggen.se/2013/03/19/fub-maste-upp-pa-barrikaderna-igen/

  Protestera mera!

  Reclaim LSS!

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: