Drömmen om en egen LSS bostad

Att få egen första bostad!

För alla ungdomar är en egen bostad något alla drömmer om! Att få flytta hemifrån och få bestämma själv över sitt vardagsliv.

I vårt län och speciellt i Stockholms Stad är förverkligandet av den drömmen inte särskilt enkelt. Det är stor brist på bostäder. Nya bostäder är för dyra. Du kan inte välja det område du vill. Du kan inte välja den storlek du vill ha. Listan på inskränkningar kan säkert göras ännu längre, då drömbostaden är något väldigt personligt för alla.

Tillhör du LSS-gruppen så är alla dessa problem extra stora.

Men när en ungdom äntligen får sin egen bostad är han eller hon lycklig!

Vi föräldrar till funktionshindrade glömmer kanske att glädjas med vår ungdom? Vi ser alla problem som hög hyra, för många boende, fel gruppsammansättning, outbildad personal, felaktig placering, etc. Förhoppningsvis överför vi inte vår oro till våra ungdomar? Låt dem vara glada för sin egen lägenhet med allt vad där tillkommer i frihet och självbestämmande!

Därefter får vi gode män och föräldrar hantera alla problemen i lugn och ro. Javisst är det många och besvärliga, så ta hjälp av varandra i FUB.

Tillsammans i intresseorganisationerna ska vi jobba för att lösa dem; hög hyra, bostadstillägg, KBH, gemensamhetsytor, personaltäthet, personalkompetens, fritidsaktiviteter, kontaktperson, ledsagning, antal boende, möjlighet till bostadsbyte, osv.

Men glöm inte att först glädjas tillsammans med din ungdom!

Social tagging: >

En kommentar till Drömmen om en egen LSS bostad

  1. Harald skriver:

    Kul att så många läser!

    Kommentera gärna och gör mig gladare.

    Skriv egna inlägg om LSS (skicka till info@fubbloggen.se) och gör mig ännu gladare!

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: