Det våras för LSS?

I Stockholm har vi denna vecka haft sportlov och vädrets makter har varit på vår sida. Vi har haft en strålande vintersol, som ger oss en föraning av kommande vår.

Beroende på vilken hatt du har på dig; den gula positiva eller den svarta negativa; ser du framtiden an i olika perspektiv.

Den gula hatten ser en snar skön vår medan den svarta att det är långt kvar av vintern och att dessutom blir våren kort och kall.

Jag kan rekommendera att ni läser Edward de Bono´s ”Sex tänkande hattar”; en verktygslåda för att tänka olika.

I dag har jag den gula hatten på mig och ser inga vårdskandaler i våra medier, utan betydligt fler artiklar som handlar om trivsamma danser och andra fina fritidsaktiviteter för våra medlemmar. Jag ser också bra intressepolitiska inlägg från intresseorganisationer och enskilda personer.

Jag får positiva svar från både från Domstolsverket och från Försäkringskassan, samt från ett antal politiker av olika färg. I går fick jag en riktig rolig kommentar av ett äldre inlägg på FUBbloggen av en annan bloggare ”En underbar bra och vacker text från en äldre förälder som bryr sig om”. Klart att jag blir glad!

Jag ser att fler läser FUBbloggen – att vi kanske lyckats i vårt ”dödsdömda” projekt? Att vi skall synas och höras för rätt målgrupp!

Dagens efterlysning är efter ännu fler skribenter till FUBbloggen! Ni är så varmt välkomna att skriva om LSS och om livet med en funktionsnedsättning. Gärna glada artiklar!

Vissa forskare säger att om du hela tiden lyckas vara positiv leder det till att göra dig till en vinnare. Låt oss hoppas att de har rätt.

Då säger jag:

Nu har vi den politiska makten på vår sida – och av detta kommer – det våras för LSS!

Social tagging: >

2 Responses to Det våras för LSS?

 1. eva-mari skriver:

  ”Gula hatten” är för det mesta på. MEN tyvärr har den några ”svarta prickar”. Och det kanske är en bra mix?
  Positivt tänkande, med lite kritiskt tyckande 😉

 2. Harald skriver:

  Jag kanske skall förklara de olika hattarna man kan ta på sig.
  Förutom Gul och Svart finns:
  • Grön hatt – som är den kreativa/nytänkande
  • Röd hatt – som är den känslosamma/tyckande
  • Vit hatt – som är den neutrala/objektiva
  • Blå hatt – som är ordförande/ordningsmannen

  I kontakter med myndigheterna om LSS är den röda hatten vanligare än den svarta. Kanske inte alltid så bra.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: