Det måste vara ok att ha roligt!

Vi kämpar tillsammans för vår goda LSS lag, för att den inte skall nedmonteras av dagens makthavare som verkar ha glömt varför den kom till. De har numera bara en ekonomisk syn – att den är för dyr. Varför den kom till och vilka personer den är till för har de förträngt. De låtsas att inte förstå lagens intention om goda levnadsvillkor – ett liv som andra. De tar alla möjligheter att misstolka lagen som beroende av sitt individuella perspektiv inte blev totalreglerad utan öppen för tolkningar. Tolkningar som de som skrev lagen trodde skulle ske med vår humanistiska grundsyn och med intentionen som ledstjärna.

Vi slåss mot kommuner, mot politiker, mot regering, mot jurister, mot tjänstemän, mot…..  Det tar till synes aldrig slut. Själv har jag kämpat i 35 år! Och det finns idag kanske mer än tidigare att slåss för.

Ibland behöver vi stanna upp och se allt positivt vi uppnått i vår kamp för att orka fortsätta. Då upptäcker du liksom jag att det är en hel del!

Och tänk så många glada människor, våra kärnmedlemmar i FUB du mött – inte minst de som själva driver Klippan. Jag slås varje gång utav hur lite gnälliga de är och hur mycket glädje de visar för våra tillställningar. De ger mig en tankeställare.

Det måste vara ok att ha roligt – mitt i kampen!

Social tagging: >

6 Responses to Det måste vara ok att ha roligt!

 1. eva-mari skriver:

  Se där ja, då åkte gula hatten på Harald 🙂 Det är klart vi måste se positivt, men också komma med bra konstruktiva förslag till både politiiker, handläggare, verksamhetschefer och personal. Med ”bara gnäll”, kommer man inte långt.
  Men visst har det blivit tuffare att få sina behov tillgodosedda, och man måste lägga ner så mycket ork och kraft (som hade kunnat gå till något roligare)
  Som jag sagt förut, jag tar på den gula hatten, men med en och annan svart prick 😉
  Men ger mig, nä inte i första taget!
  För att våra barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning skall fortsätta få vara glada, får vi ändå fortsätta kämpa för deras rätigheter. Tillsammans gör vi skillnad!

 2. eva-mari skriver:

  P.S Bara att se smiley-gubbarna hoppa in lite ”som de vill” kan ju roa..

 3. Harald skriver:

  Personer som bara gnäller blir inte lyssnade på!
  Ulf U är duktig på att påminna oss om detta.
  Vi måste dock få framföra konstruktiv kritik till de som bestämmer och få respons!
  Att göra detta i annars positiva inlägg kan vara en teknik.
  Allt är ju inte svart eller vitt (=gul hatt) som du säger med dina prickar!

  Läs denna intressanta artikel i SvD så kanske den Svarta hatten är bra för oss:
  http://www.svd.se/naringsliv/karriar/pessimister-lever-sundare-och-langre_8004550.svd

 4. Maj-Britt Lind skriver:

  Det är nödvändigt att Skratta. Ibland skratta åt Erländet.
  I foldern om FUB Stockhoms historia, som Ulla Engström – Olsson tog initiativ till att trycka, berättas att mammorna som arbetade med Föreningens basar. ”Får vi ha så här roligt vi som har barn med utvecklingsstörning?”
  De orkade eftersom de hade så trevligt och kunde skratta tillsammans.

 5. Mai Eriksson skriver:

  Det är klart att vi ska ha kul men någon måste och ska lyfta det som inte fungerar. Det kommer alltid att upplevas som gnäll för den som inte gjort, inte kan göra eller som av andra skäl inte gör.
  Visst ska vi berätta när något blir bra,är bra eller vill något bra men det förtar inte ansvaret att göra något åt det som inte fungerar. Man behöver inte vara pessimist och gnällspik för det. För det mesta krävs det bra mycket mer civilkurage att våga sticka ut och säga ”Nej jag tycker inte att det är bra” än att låta det passera för att man inte orkar ”bråka”. Så låt oss fortsätta att vara ”gnälliga och bråkiga” när det behövs och låt oss plocka fram ballonger, serpentiner och tårta när så är möjligt.

 6. Diana skriver:

  Måste ha en GUL HATT…
  Fast jag är attan så duktig på att debattera, har ju några års träning så att säga.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: