LSS – Vem kan man lita på?

Mikael Wiehe skrev den visan ”Vem kan man lita på” i början av 1970-talet till bandet Hoola Bandoola. Visan är ungefär lika gammal som min funktionshindrade son och den återkommande refrängen – ”vem i hela världen kan man lita på” – blev snabbt en favorit för mig i min utsatta situation som förälder till ett extra krävande barn.

Som förälder till en svårt funktionshindrat barn, tror du naturligtvis att samhället skall ställa upp till din hjälp, när du ”går på knäna”. Men så var det inte………

Istället får du ytterligare en kamp att strida – den mot alla myndigheter du trodde helt naturligt skulle hjälpa dig!

Första versen i sången handlar dock om det som är för oss föräldrar kanske värsta skräck: Samhällets svek och vad som händer när vårt vuxna funktionshindrade barn blir ensam, då vi föräldrar inte finns längre och kan skydda honom – vem i hela världen kan han då lita på. Inte på LSS-handläggaren som var min dröm…..

Andra versen i sången handlar om den bleka sanning som bara gäller för stunden för att sedan falna bort. Och om löften som ges av ”prinsar och presidenter” (de styrande) som lika lätt som de en gång gavs, bryts nästa gång – vem i hela världen kan man då lita på. Om inte på politiker och rättsväsendet vilka finns då kvar……..

Social tagging: >

En kommentar till LSS – Vem kan man lita på?

  1. Britt-Inger Halvorsen skriver:

    Håller med dig Harald.
    Vi förväntar oss att åtminstone de i kommuner och landsting ska sluta göra skillnad på kommuninvånare.
    Att se var person som en egen individ med sina behov av stöd och service för att leva ett liv som alla andra. Kunna delta i samhället och det dagliga livet med glädje och lust.
    Hej på er alla vi alla är viktiga och behövs!

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: