Vad är en god man?

Vad är en god man?

 

En god man är någon som hjälper en med sin ekonomi eller hjälper en att föra sin talan i olika frågor. Man har kvar sin rättshandlingsförmåga och god mannen får endast utföra rättshandlingar inom de områden som på förhand är fastställt. Trots att man har en god man får man själv ta ut pengar eller ansöka om insatser och dylikt. Den gode mannen är till hjälp om man exempelvis inte klarar av att hantera pengar. Man blir således inte ”omyndigförklarad” för att man har en god man. Ingen är tvungen att ha en god man, det bygger på samtycke från den enskilde. Läs också om Förvaltare.

Länkar till god mans förening i Stockholm och Stockholms län:

http://gmfstockholm.se/

 

Social tagging: >

Comments are closed.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: