Regeringen borde skämmas

I skymundan och efter 18 månader på en söndag morgon mitt i värsta semestermånaden skickades plötsligt LSS-utredningen ut på remiss. Varför just då kan man undra? Förhoppningsvis för att ansvariga skämdes?

Förutom att utredningen bara handlade om hur staten skulle minska sina kostnader på assistansersättningen fanns inte mycket om övriga LSS, det vill säga om merparten. På klassiskt maner är remissen upplagd med en massa val som du förväntas svara positivt eller negativt på. De alternativen är förutbestämda, där med stor sannolikhet inte det du vill finns med.

En lämplig liknelse som alla kan förstå, är att som förälder bara ställa två enkla alternativ till sitt barn, ”vill du ha fil eller yoggy till frukost”, trots att man vet att barnet egentligen vill ha tomte-gröt – men det orkar jag inte laga till. Det kallas manipulation!

Där är det helt rätt att som lat förälder att skämmas! För att man valt att utesluta det som är det rätta valet för barnet.

Detsamma gäller ansvarig minister, som vet hur undermåliga direktiven till utredaren var och hur en enad funktionshinderrörelse ställde sig negativ (jämför gröt ovan).

Självklart ska regeringen skämmas!

Social tagging:

En kommentar till Regeringen borde skämmas

  1. Yvonne Malmgren skriver:

    Sverige för ett inbördeskrig!
    När ska kriget få ett slut?
    Så de goda krafterna kan arbeta för ett utvecklingsarbete inom funktionsrättspolitiken.
    I nuläget går all energi åt till att försvara assistansreformen och LSS-lagen (Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade).

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: