Bästa LSS-kommun 2017

Igår den 21 november utsågs ”Bästa LSS kommun 2017”, en utmärkelse som min kommun haft det senaste året och som inneburit en stolthet hos främst de anställda inom LSS-verksamheterna.

Bästa LSS-kommun 2017 blev Hudiksvalls kommun!

Ett bra initiativ av Föräldrakraft, Heja Olika och ABH Utbildning som ansvarar för denna tävling. Som jag måste erkänna att jag var skeptiskt till när de presenterade idén 2015. Jag hade fel svart hatt på mig då när jag sa ”Ingen kommun är värd pris för sin LSS-verksamhet”. Nu med en annan gul hatt hoppas jag att Hudiksvalls kommun får glädja sig åt att bli uppmärksammade för sin i jämförelsevis goda LSS-verksamhet. Framförallt medarbetarna som oftast utgör skillnaden mellan god och dålig kvalité!

Lotta Palmborgs segertal vid utdelningen igår hoppas jag finns inspelat så att fler får höra. Beroende på vädret var vi alltför få externa på plats i Handen och lyssnade. Talet andades just kommunens slogan ”Bäst på att bli bättre”. Alla verksamheter kan bli bättre och det jobbar man på. Det känns bra för en skeptiker som mig att höra i dessa dagar då de flesta kommuner bara letar besparingar! Det var en fröjd att lyssna på Lotta.

Jag som varit på många LSS-utbildningar och konferenser i olika rollar har konstaterat att Hudiksvalls kommun oftast finns med en eller flera, ibland många, deltagare. Just att satsa på sina medarbetares kompetens vet jag är framgångsrikt, dels för att få den utbildade personal som LSS föreskriver, dels för att hindra en dyr personalomsättning. Vinnarna blir också LSS-gruppen i kommunen.

Grattis Hudiksvalls kommuns LSS-verksamheter! Ni är värda att uppmärksammas. Av egen erfarenhet vet jag att priset framförallt stärker medarbetarna, att de får vara stolta. Lycka till med att ”bli bäst på att bli bättre” även i framtiden. Goda föredömen behövs!

Jag ser med tillförsikt mot en ännu hårdare kamp (positiv) om titeln ”Bästa LSS-kommun 2018”.

Reclaim LSS och lycka till!

Social tagging:

7 Responses to Bästa LSS-kommun 2017

 1. Karl-Olov Nordin skriver:

  Vad bra sagt nu då

 2. Thomas Juneborg skriver:

  Grattis till segern Hudiksvall. Finns bara en ngod vilja hos beslutsfattarna är mycket vunnet.

 3. Ulrika Lindgren skriver:

  Grattis till Hudiksvall! Jag har lite funderingar inför kommande års utnämningar.
  Efter att ha läst inlägget har jag funderingar:
  Då vi i Sollentuna nu ska ha enbart privat drivna enheter inkl. det kommunägda AB Solom, så undrar jag över detta med” att erbjuda utbildning till personalen”. Det får väl varje privat aktör göra själv. Skall man på samma sätt som i debatten om skolan göra lista över vilken procent behörig personal varje företagsenhet har i en kommun? Nåt att fundera på . I vår andra kommun Väsby är fortfarande en hel del i kommunal regi. Det vore kul att veta vilka kriterier man har vid uttagning av ”Bästa kommunen”.
  Med enbart privata aktörer måste vi i FUB i alla fall jobba på ett helt annat sätt än tidigare.
  Det viktigaste för oss alla är ändå att ”bli bättre på att bli bättre”. Och som det skrivs i inlägget: Det ger bra råg i ryggen till personal,. som blir uppmärksammad. Helt klart!

 4. Christer Pettersson skriver:

  Det är inte lätt att skapa 100 procent rättvisa. Det är olika ingångar mellan den privata och kommunala verksamheten, man har olika drivkrafter. Men det positiva och som spiller över på vår målgrupp uppväger det hela. Det här måste fortsätta, våra medlemmar kommer i fokus på ett mycket bra sätt utan larvigheter.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: