Det bidde en tumme!

…..eller kanske

Det bidde ingenting!

I föreslagen budget 2015!

Personer med funktionsnedsättning som har aktivitets- eller sjukersättning (förtidspension) får möjligtvis 75 kronor ”löneökning” i månaden i föreslagen budget från S-MP-V för 2015, trots alla omnämnanden i regeringsförklaringen!

Ålderspensionärer med motsvarande inkomst får däremot både lägre skatt och höjt bostadstillägg. Även arbetslösa och sjuka fick förbättringar.

Men återigen har en regering svikit denna fattiga grupp som har aktivitets- eller sjukersättning för att de är funktionshindrade och därmed inte kan arbeta eller får ett arbete (även utlovade flexjobb som några kunde ha fått har försvunnit i budget).

2015 kommer således gruppen med aktivitets- eller sjukersättning betala 64 % mer skatt än ålderspensionärer och de som har arbete.

Nu har även V svikit dessa fattiga personer!

Jag ser inga kommentarer från oppositionen om detta, vilket kanske inte är så konstigt då de i 8 år varit ansvariga för nuvarande situation.

Det kan synas lite pengar jag talar om för en medelinkomsttagare, men om denna grupp hade fått motsvarande skatt som ålderspensionärer hade det inneburit mellan 1,2 till 1,7 extra månadslöner netto. Dvs. i snitt en och en halv extra månadslön! Om du har en nettolön på mellan 6500 – 7000 per månad är det mycket pengar.

I valrörelsen och även i regeringsförklaringen lät det annorlunda. Likaså i politikers kommentarer till vår rapport ”Fångad i fattigdom”!

Men av alla löften bidde det ingenting, precis som i folksaganMäster skräddare”!

 

Social tagging: > >

2 Responses to Det bidde en tumme!

  1. Gunnar Råhlander skriver:

    Ja vad gör vi? Än en gång så blir denna grupp, jag vet inte vad jag ska säga.
    Politikers intresse är svagt då de nog misstänker att det är många med kognitiva funktionshinder som inte röstar. Det verkar inte heller vara någon större skillnad vem som styr. Vi måste arbeta vidare med det politiska påverkansarbetet.
    Gunnar

  2. Harald skriver:

    Varför jag skrev möjligen 75 kronor i höjning var för denna skrivning i budgeten att sjuk-och aktivitetsersättningen skulle höjas med 0,7 procent av antagandeinkomsten. Jag misstänker att detta inte gäller de som har garantibelopp, dvs. den grupp av funktionshindrade som aldrig jobbat. Garantibeloppen räknas utifrån basbeloppet och där fanns ingen skrivning om höjning? Så kanske bidde det ingenting.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: