Julhälsning 2017!

Vi redaktörer önskar er alla

En God Jul och Ett Gott nytt År

Vi ses på barrikaderna igen 2018!

Reclaim LSS!

2 Responses to Julhälsning 2017!

 1. Lennart Tehage skriver:

  Tack för din insats under 2017, Harald. Du är verkligen ett föredöme och en oförtröttlig kämpe när det gäller vår målgrupp! Vi hoppas och tror att LSS-utredningen ska utgå från intentionerna med LSS och att lagen blir den rättighetslag som tillförsäkrar de som omfattas av lagen insatser som portalparagraferna stadgar: självbestämmande, inflytande och ett verkligt deltagande i samhället samt att den enskilde ges tolkningsföreträde när det gäller kvalitetsbegreppet goda levnadsvillkor. Önskar dig och din familj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2018!

 2. Harald skriver:

  Ja du Lennart, man skulle hoppas att kampen för allas lika värde i Sverige skulle var klar i och med att Sverige år 2008 ratificerade FN:s Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Att Sverige med den underskriften menar att våra lagar helt stöttar konventionen! Ni som läst min ”Funktionsrättskonventionen – en orientering” på Heja Olika, som var en fortsättning på LSS-skolan, vet att det finns stora brister. Ni som läst våra rapporter från Förvaltningsrätten vet att den inte följs. Jag har lite försiktigt sagt att det beror på, att attityderna mot de som omfattas av LSS har försämras från 1980 talet till idag.

  Jag rekommenderar att ni läser Lasses blogginlägg på Funktionsrätt Sverige. Han är inte lika försiktig:

  http://funktionsratt.se/blogg/blogginlagg-30-talet-ringde-just-och-ville-ha-tillbaka-sina-varderingar/

  Kampen är långt ifrån slut!

  Men vi kan glädja oss åt att det nu är klart att Anders får bo kvar på Sanna Gård. Kommunen överklagar inte Kammarrättens beslut. I den hänvisades för första gången till FN Konventionen! Månne en vändning?

Lämna ett svar

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: