Reclaim LSS 10 i topp år 2014

 

Nr 1 http://reclaimlss.org/2014/01/lss-ar-ju-en-lonsam-affar-for-samhallet/

Jag blev arg på alla som påstod att LSS är dyrt och gjorde dels en kalkyl vad LSS kostar samhället netto samt dels en jämförelse av andra kostnader samhället har utan att de kallas ”för dyra”.

Det öppnade nog ögonen på många och inlägget blev det i särklass mest lästa vi haft på ReclaimLSS och tidigare FUBbloggen.

Nr 2 http://reclaimlss.org/2014/04/funktionshindrade-med-aktivitets-och-sjukersattning-betalar-hogst-skatt-inte-alderspensionarer/

När jag deltog i att ta fram rapporten ”Fångad i fattigdom” så upptäckte jag strax efter den var klar att vår grupp förtidspensionärer betalade i särklass mest skatt!

Resultatet förvånade inte bara mig utan många andra. En ledande socialdemokrat i Riksdagens skatteutskott ville till och med påstå ”att så är det inte”! Han hade glömt att det är enkelt att läsa skattetabeller.

Nr 3 http://reclaimlss.org/2014/11/sa-otroligt-befangt/

Ibland blir jag bara förvånad! Att 137 ”vänner” på Facebook skulle var skäl att avslå kontaktperson!

Nr 4 http://reclaimlss.org/2014/05/det-ar-bara-att-overklaga/

Ett av mina inlägg i affekt! Ett kort inlägg om hur kommunerna regelbundet avslår sökta insatser i LSS utan tanke på att det är just de som är satta att hjälpa och skydda sina svagaste kommuninnevånare! Detta inlägg liksom det förra överraskade mig i antal läsningar, då jag skrev dem båda rakt upp och ner utan förberedelser.

Nr 5 http://reclaimlss.org/2014/11/det-pagar-en-nedrustning-av-lss/

Att det pågår en nedrustning av LSS inom kommunerna vet vi alla företrädare. Det här inlägget är bara ett av flera som också blev populärt utanför den berörda gruppen.

Nr 6 http://reclaimlss.org/2014/11/tvingas-flytta-efter-18-ar/

Ytterligare ett inlägg om tvångsflytt från gästskribenter. Lite mer absurt då det skedde efter att personen bott 18 år på samma ställe och trivdes. Det kändes som flytten skulle ske bara för att kommunen kan tvinga igenom en sådan efter en vansinnig dom i HFD. Jag hade tidigare i juni skrivit inlägget ”För vem finns LSS?” som hamnade några platser längre ned på topplistan.En berättigad fråga just i detta fall av tvångsflytt!

Nr 7 till 9 Är från vår välbesökta FAQ där vi försöker samla efterfrågade info om Frågor och svar.

http://reclaimlss.org/2011/10/normaliseringsprincipen/

http://reclaimlss.org/2012/03/vad-ar-habiliteringsersattning-hab-ersattning/

http://reclaimlss.org/2014/02/principen-sjalvbestammande-i-lss/

Nr 10 http://reclaimlss.org/2014/01/gruppbostad-eller-personlig-assistans/

Ett inlägg från en gästskribent som liksom jag funderat över att fokuseringen på personlig assistans har inneburit att försämringen av Gruppbostäderna kunnat ske obemärkt!

Hjälp mig med inlägg år 2015!

 

 

 

Social tagging:

Lämna ett svar

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: