Lång väntan i förvaltningsrätten – tips på artiklar

Vi uppmärksammar ofta problematiken om hur svårt det är att få rätt i förvaltningsrätterna för enskilda som överklagat ett beslut. Ett annat problem är att det tar lång tid för förvaltningsrätterna att komma till dom. I det senaste numret av Dagens omsorg beskrivs denna problematik. Där kan ni läsa om Jonas som var rättslös i nio månader tills domslutet kom. Då fick han rätt. Han hade inte heller blivit beviljad inhibition som innebär att beslutet inte gäller i avvaktan på dom. Dagens omsorg skriver också om den långa väntetiden i rätten och om kritik som rätterna har fått av både JO och Riksrevisionen.

Läs artikeln om Jonas här och läs en artikel om den långa handläggningstiden i förvaltningsrätten här.

Social tagging:

Kommentera

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: