FUB skriver i DN om fattigdomen

Idag skriver Riksförbundet FUB om den fattigdom som är verklighet för många personer med LSS insatser. För att få bukt med problemet vill FUB: att det statliga bostadstillägget höjs, att förmögenhetsbegreppet förändras och likställs med det som står i självdeklarationen, det vill säga avkastning på förmögenhet. Ni kan läsa hela artikeln här.

Ni hittar rapporten som ligger till grund för artikeln här.

Social tagging: >

En kommentar till FUB skriver i DN om fattigdomen

  1. Harald skriver:

    Det här är en av våra viktigaste rapporter att sprida!

    Jag vet att fattigdomen inte drabbar hela Sverige utan att de dyra hyrorna som oftast är orsaken i huvudsak drabbar storstadregionerna. Men då är det extra viktigt att vi alla inom FUB visar solidaritet! Hur kan vi annars förvänta oss det från övriga samhället?

    Skicka rapporten till alla era lokala politiker nu i tid innan valet. Som ni kan läsa från vår paneldebatt är detta något som politiker i gemen inte tänker på eller kanske förstår.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: