Vad kostar det att bo på gruppboende?

Det är olika beroende på var du bor och i vilken kommun du bor. Vissa bostäder är dyra. Men du kan på olika sätt få hjälp att betala din hyra. Ett sätt att få hjälp är att få bostadstillägg. Det är ett bidrag för att slippa betala så stora summor i hyra. Det söker du hos Försäkringskassan. Du måste ha aktivitetsersättning eller sjukersättning. Om du är gift kan du får högst 2 325 kronor i månaden och om du inte är gift kan du få högst 4 650 kronor i månaden.

I Stockholm brukar det dock var mycket höga hyror, då räcker det inte med bostadstillägg. Vissa kommuner har kommunalt bostadsbidrag för handikappade som kallas KBH. Det är ett bidrag som kan hjälpa dig att få lite mer stöd än bostadstillägget för att betala hyra.

För kommunerna kostar en LSS-bostad lika som för andra kommunala bostäder eftersom de som bor i LSS-bostaden betalar vanlig hyra.

Social tagging: > >

Comments are closed.

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: