Politikerhajar

Politiker i allmänhet och vänsterpolitiker i synnerhet brukar beskylla personer inom finansvärlden för att vara finanshajar och börshajar. Med det menar de att dessa personer bara ser till maximal avkastning på sina pengar utan hänsyn till vad det innebär för gemene man, dvs. de tar inget socialt ansvar.

Politiker härmar ju som vi hört under de senaste veckornas debatt gärna uttryck och vanor från det privata arbetslivet. Tyvärr ofta de sämre.

När det gäller haj-beteende så tycker jag att man anammat finanshajarnas ensidiga avkastningsmål, med den skillnaden att politikerhajen ser till maximal avkastning i antal röster i kommande val! Var finns då det sociala engagemanget?

Jag har skrivit ett antal inlägg här på bloggen om varför vår grupp som tillhör LSS personkrets inte syns och blir bortglömd. Jag konstaterade att devisen Om man inte syns – finns man inte” i högsta grad gäller för vår grupp som dessutom är en liten väljargrupp där  de flesta inte klarar av att gå till valurnorna. De är med mitt haj-perspektiv en ointressant grupp för politikerna.

Ni politiker – bevisa gärna att jag har fel;  att humanism, solidaritet och jämlikhet inte bara finns ”på papper” utan även i verkligheten!

Social tagging: >

4 Responses to Politikerhajar

 1. Jimmy Baker skriver:

  Hej Harald. Jag tycker att du har ett alldeles utmärkt engagemang i dessa frågor och jag skulle önska att fler människor faktiskt var mer aktiva i samhällsdebatten på olika sätt. Även om det gärna skulle kunna bli fler så finns det ändå trots allt en hel del människor som på olika sätt engagerar sig. Alla gör det inte politiskt, men själv har jag för min del valt att göra det politiskt. På min blogg http://www.jimmybaker.se brukar jag skriva om olika saker, ibland om ekonomi, ibland om kommuner, ibland om diskrimineringsfrågor, ibland om människor som har det svårt eller om människor som av olika skäl inte kan göra sin röst hörd. Min uppfattning är att bland det som är viktigast för politiker, så är det just det senare – att försöka vara en röst för de som inte är starka nog att ha det själva.

 2. Maj-Britt Lind skriver:

  Några politiker men alldeles för få är intresserade av vår grupp inför valet. Men engagemanget är en fäskvara och tyvärr har de glömt bort oss efter valet. Finns vi inte eller är det ett moderns sätt att mobba? Är de så vana att se oss ute samhället så de inte ser oss längre?

 3. Britt-Inger Halvorsen skriver:

  Varför så lite intresse från politiker?
  Jag har senaste veckan skickat minst 20 mail till politiker i Norrtälje kommun – 2 svarade!
  Vad de glömmer bort är att vi i intresseföreningarna har stor kunskap om olika funktionshinder.
  Det är dax att ta tag i samverkan.
  Dax att värdera det ideella arbete som många intresseföreningar står för. Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet och kunskap – räck nu även du ut handen!
  Vi har alla rätt att vara den vi är och vi behövs.

 4. Harald skriver:

  Visst är det märkligt att just politiker är så oerhört dåliga på att återkoppla på alla sorters tilltal! Just politiker borde vara noga med att ha bra kontakt med sina medborgare?

  Själv har jag kanske pga. av god uppfostran försökt att alltid svara på tilltal. Allt annat är oförskämt i min värld.

Lämna ett svar

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: