Kan man ha ledsagning fast man bor i en gruppbostad?

Ja. Om behovet av ledsagning inte täcks inom ramen för gruppbostaden. Om man som enskild tycker att behovet inte täcks så ska man ansöka om ledsagning. För att kommunen ska avslå en ansökan om ledsagning måste de visa att behovet faktiskt täcks genom något annat stöd. Det räcker inte för kommunen att säga att behovet är uppfyllt eller kan uppfyllas genom exempelvis gruppbostad. De måste visa att det faktiskt gör det.

Social tagging: > >

En kommentar till Kan man ha ledsagning fast man bor i en gruppbostad?

  1. Marina skriver:

    Om kommunen/biståndshandläggaren ändå bollar tillbaka och säger att boendet ska tillgodose all ledsagning även om det är sena kvällar eller heldag på helg vad gör man då?

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: