Domar i förvaltningsrätterna ökar

Ekot rapporterade igår att LSS-domarna i de tre största förvaltningsrätterna ökar. Det är inte någon upplyftande rapportering, om lagen skulle tolkas utifrån dess intentioner så skulle vi inte behöva se så många avslag och medföljande överklaganden.

I vår rapport om  domar i Kammarrätten såg vi att vissa domar inte skulle behöva uppkomma om man hade tillämpat LSS som det är tänkt. Vi såg också att vissa domar påverkar LSS negativt, ett exempel är domen om omkostnader för ledsagning, som stadgade att kommunen inte var skyldig att ersätta ledsagares omkostnader. Om denna dom används så får den enskilde betala dubbelt vilket strider mot principen om att man inte ska ha merkostnader på grund av sin funktionsnedsättning.

Till sist, Rapport har tagit upp detta vilket kan ses nedan:

 

Social tagging: >

En kommentar till Domar i förvaltningsrätterna ökar

  1. Harald skriver:

    Inte bara Ekot utan även INTRA och några politiker har kommenterat vår rapport! Ta chansen och läs den.
    Vi har just bestämt att gå vidare med en ny anlys av domar i två (eller fler) förvaltningsrätter. Ny intressant rapport utlovas.

Lämna ett svar

Följ oss

Få alla nya inlägg direkt på din e-post

Skriv in din e-post: